Traditionele rijping, net als vroeger

De Wyngaard Kazen worden gerijpt in natuurlijke klimaatwisselingen zoals in het oude kaaspakhuis in Woerden. De 4e generatie van de familie rijpt de kazen maar liefst 1 of 2 jaar volgens de ouderwetse methode. De natuurlijke wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid beïnvloeden het rijpen en spelen daarom een belangrijke rol. De kazen rijpen sneller bij hoge temperaturen en langzamer bij lage. Juist de variaties maken de smaak. De kazen verliezen in de tijd veel aan gewicht maar winnen des te meer aan smaak. Ze worden donkerder van kleur en er ontstaan mineraalkristallen.

Oude Wyngaard & Wyngaard XO

Oude Wyngaard

Deze zachte smeuïge kaas met zijn intense smaak en geur werd 1 jaar lang zorgvuldig gerijpt. Het romige karakter van de kaas, met zijn licht zilte, fruitige en nootachtige aroma's, gaat goed samen met rijke en complexe bieren.

1 jaar gerijpt

Heerlijk te combineren met donkere Trappistenbieren, amberkleurige bieren van hoge gisting en pale ales met een zacht fruitig karakter.

Wyngaard XO

Door zijn 2 jaar lange rijping heeft deze bijzondere kaas een goed ontwikkelde, krachtige en volle smaak met aroma's van chocolade, hazelnoot en karamel. Extra Oude Wyngaard is zowel geschikt als dessert als om op elk moment van te genieten.

2 jaar gerijpt

Heerlijk te combineren met een goed gerijpte rode wijn zoals een mooie Cabernet Sauvignon of Syrah, een krachtig wijn uit de Rhône, maar ook een Argentijnse Malbec of een Chileense Carmenère.

Wijngaard Kaas BV

Golf van Biskaje 8
3446 CP Woerden
Nederland

Volg ons op sociale media